BS wormwielaandrijving en IEC flensmotoren.

Benzlers BS snekkegear

 

Productspecificaties

Kenmerken Data
Grootte 40, 50, 63, 71
Vermogen Tot 4 KW
Koppel Tot 310 Nm
Vertraging Tot 104:1 met mogelijkheid om wormwielaandrijvingen te combineren om een hogere vertraging te bereiken.
Maat van de motor IEC aanbouwmotor met flens 63 tot 112, B14 of B5
Speciale opties “Environmental” versie met roestvaste uitgaande as voor de levensmiddelenindustrie en chemie. Verkrijgbaar in ATEX-versie.

De wormwielaandrijving uit de BS-serie van Benzlers is compact van ontwerp en biedt een hoge koppelcapaciteit. De BS-wormwielkast is verkrijgbaar als losse, enkele / dubbele vertraging of compleet met motor. Het programma omvat alle nodige componenten zoals uitgaande flenzen, uitgaande assen, montagevoetjes, reactie-armen, enz.

Verder zijn er verbindingsflenzen waarmee de wormwielkasten aan elkaar gebouwd kunnen worden en zeer hoge overbrengingen bereikt kunnen worden bij een compacte inbouwruimte. Ook combinaties met onze andere aandrijvingen en spindels zijn geen probleem.

Als aandrijving wordt de wormwielkast geleverd met een standaard IEC motor die wordt gemonteerd op een lantaarnstuk. Hiermee wordt de levensduur verlengd omdat de assen van de worm en de motor afzonderlijk gelagerd zijn. De flexibele koppeling tussen deze twee assen verwerkt eventuele uitlijnfouten en compenseert een wisselende belasting.

Voor het gebruik van standaard IEC motoren is een uitgebreide selectie beschikbaar van motorconfiguraties met roestvrije motoren, Atex, gietijzeren motoren enz. Daarnaast biedt dit systeem voordelen voor de eindgebruiker omdat deze gestandaardiseerde motoren over de hele wereld gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Bij opdrachten in de levensmiddelenindustrie moet de apparatuur vaak schoongemaakt worden. Voor deze agressieve omstandigheden bieden we een “Environmental” versie aan waarvan het oppervlak zodanig is afgewerkt dat ervoor gezorgd wordt dat de verf of dergelijke niet afschilfert. Bovendien is de aandrijving voorzien van een roestvrije, holle as. Deze vormt een anti-roest oplossing in een ontwerp met volledig gladde en schoonmaakvriendelijke oppervlakken. De specificaties hiervan overtreffen die van de andere RVS aandrijvingen tegen een zeer competitieve prijs. De koeleigenschappen van dit materiaal zijn zeer gunstig.

Meer informatie nodig?
Vul onderstaand formulier in!

Captcha Code