Kwaliteit is het beste argument

Udgivet af Bert kl 13:11 op 17 feb. 2018


Solid-Wind-Power

 

In 1988 ontwierp Robert Sørensen de Bosted 22 turbine. Deze windmolen produceerde 22kW en werd koploper op windmolengbied.

bosted-nacelle.jpg

Robert was specialist in de windtechnologie en kende de Kuriant-windmolen heel goed. Hij wilde een stabiele en betrouwbare turbine bouwen die jarenlang meeging. Hij koos voor de SALA-vertragingskast van Benzlers die toen al bekend stond vanwege zijn geweldige duurzaamheid.

 

   SALA voor windmolens

   20 jaar werkzaamheid

   Internationaal erkend

 

Een verandering in de gemeentelijke planning zorgde ervoor dat de windmolen in 2008 weggehaald werd. Na circa 20 uitstekende dienst was de windmolen nog steeds volledig functioneel en o.a. vertragingskasten, hoofdlagers, kruiensysteem en remeenheid waren nog originele onderdelen die men dus nooit had hoeven te vervangen.

Met deze bewezen duurzame opbouw als vertrekpunt construeerde Solid Windpower zijn nieuwe 25 KW-windmolen. De vertragingskast van Benzler werd vanzelfsprekend gekozen als hoofdvetragingskast aangezien hij al jarenlange zijn duurzaamheid had bewezen.

Benzlers voerde de opdracht uit met een gemodificeerde SALA-vertragingskast type J. Deze kast werd op een aantal punten aangepast aan de opdracht, bijvoorbeeld door gebruik van high grade tandwielen waarmee het lawaai beperkt werd, een speciale lageropstellingen op hoofdschacht enz.

Er begon dus nog een Deens industrieavontuur en de Solid Wind Power-molen is een grote succes op de internationale markt, steeds uitgvoerd met SALA-vertragingskast van Benzlers in het hart van de constructie.


Laatste nieuws van Benzlers

Benzlers/Radicon is investing £500.000,- in a new state-of-the-art Oracle…

Onder de vele opdrachten die met dit product werden opgelost, waren de…

In 1988 bouwde Robert Sørensen de Bosted 22 windmolen. Dit was een 22kW…