Meer dan 70 jaar mechanische transmissie.

Benzler & Co werd in april 1944 opgericht waarmee de basis werd gelegd voor het huidige bedrijf Benzlers. In het begin was Benzlers een handelsmaatschappij die de markt voorzag van afgewerkte modules zoals rollenkettingen, V-snaren enz. Het bedrijf groeide snel en de eerste jaren al gingen er op meerdere plaatsen in Zweden filialen open.

Eind jaren 1950 werd gestart met de eerste productie van tandwielkasten. De SALA-vlakke-opsteekkast zag het licht en door het succes werden er voor Benzlers andere markten geopend dan alleen de Zweedse markt. Het bedrijf begon toen naar meerdere Europese landen te exporteren.

In de jaren 1960 ging de ontwikkeling door en het bedrijf consolideerde zijn positie door een aantal nieuwe productenseries. Zo werd toen de productie gestart van Benzlers' schroefspindels.

De jaren 1980 werden voornamelijk gekenmerkt door de overname van de productie van kleine en middelgrote industriële tandwielkasten van ASEA. Dit betekende een keerpunt voor Benzlers. Het bedrijf zette zich daarmee naast de leidinggevende Europese producenten en werd de leidende Scandinavische brand op het gebied van tandwielkasten, en industriële tandwielkasten.

In de jaren 1990 en 2000 bleef Benzlers groeien. Het bedrijf was vertegenwoordigd in 14 landen. Benzlers werd in deze periode overgenomen door investeringsbedrijf Textron, samen met David Brown en Cone Drive. Deze drie bedrijven vormden een van de grootste bedrijven op het gebied van de productie van mechanische transmissie-elementen zoals tandwielkasten, motorreductoren en industriële tandwielkasten.

Het hoofdkwartier van Benzlers ligt in Helsingborg

In 2010 werd Benzlers overgekocht door Elecon Engineering Co. Ltd., de grootste producent van industriële tandielkasten van Azië. Benzlers en het in het VK gevestigde Radicon vormen vandaag samen de Europese deel van Elecon.

Deel van een wereldwijde concern.

 

Elecon

Benzlers maakt deel uit van Elecon Engineering Co. Ltd. Deze group heeft meer dan 5200 medewerkers en produceert in Indië, Thailand, het VK en Zweden . Daarnaast hebben we bureaus en partners op alle continenten.